Facebook disabled due to cookie consent.

Spareribs

Bereidingswijze
Hak de spareribs in behapbare stukken of laat dit de slager doen. Bestrooi spareribs met zout en peper. Roer in een ruime lage schaal een marinade van ketjap, mosterd, citroensap, honing, suiker, uitgeperste knoflook en naar smaak sambal. Marineer de spareribs minimaal 4 maar bij voorkeur 24 uur. Houd enkele eetlepels marinade apart. Doe de rest samen met de spareribs in een ruime pan en schenk zoveel water op zodat de spareribs net onder staan. Kook in circa 45 minuten gaar. Laat de spareribs uitlekken en dep deze goed droog met keukenpapier. Leg de spareribs op een bakplaat en rooster 15-20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin. Keer regelmatig en smeer de spareribs nadat ze uit de oven komen nog even in met de mix van honing en sambalsaus. Serveer de spareribs op een bord met een schaaltje sambalsaus original en naar wens een schaaltje Turkse Knoflooksaus. Garneer de spareribs af met rozemarijn en oregano. Eet smakelijk!

AddThis disabled due to cookie consent.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 400 g spareribs - zout
  • 50 ml water
  • 5 el ketjap
  • 1-2 el mosterd
  • 1⁄2 citroen, uitgeperst
  • 3-4 el honing
  • 3-4 el donkere
  • basterdsuiker
  • 2-3 tenen knoflook, geperst
  • peper
  • rozemarijn
  • oregano
  • 50 ml Sambalsaus Original
  • 40 ml Turkse Knoflooksaus

Bereidingstijd

clock

01 hours 00 minutes



Andere recepten met Yildriz Sambalsaus Original | Tube 535 ML