Facebook disabled due to cookie consent.

Souvlaki

Bereidingswijze
Snijd het vlees in vierkante dobbelstenen (circa 3 bij 3 cm). Snijd de paprika en de ui in grove stukken en de lenteui in ringetjes. • Neem lange satéprikkers (even in water weken want anders kunnen ze verbranden) en doe achtereenvolgens een stuk vlees, stukje paprika, stuk vlees, stuk ui aan de prikkers, tot ze vol zijn. Meng in een kommetje de olie met de azijn en de souvlaki kruiden. Strooi zout over de souvlaki en smeer ze met een kwastje in met het kruidenmengsel. Leg de souvlaki op een hete bak- of grillplaat. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie/azijn mengsel op de souvlaki. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak. Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Los de suiker op in de azijn en roer er wat oregano door. Vermeng dit met de komkommer en garneer de salade af met wat oregano.Haal de souvlaki van de plaat als deze rondom bruin en van binnen gaar zijn. Serveer de souvlaki op een bedje van krulsla en besprenkel ze met wat citroensap. Garneer de spiezen af met wat Griekse Tzatzikisaus en de ringetjes lenteui. Serveer er een los schaaltje Griekse Tzatzikisaus bij die men naar smaak kan toevoegen. Eet smakelijk!

Voor de salade

  • 1⁄2 komkomme
  • 1 tl suiker
  • 2 el azijn
  • oregano
AddThis disabled due to cookie consent.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 g varkenshaas (evt. kippendijen)
  • 2 tl souvlaki kruiden 1⁄2 ui
  • 1⁄2 rode paprika
  • 4 blaadjes krulsla
  • 1 lenteui
  • 5 el olijfolie
  • 5 el azijn
  • 3 lange satéprikkers
  • 1 citroen, uitgeperst
  • zout
  • 50 ml Griekse Tzatzikisaus


Andere recepten met Yildriz Griekse Tzatzikisaus | Tube 535 ML