Facebook disabled due to cookie consent.

Shaslick

Meng de olie met het paprikapoeder de cayennepeper, wat peper, zout en de fijngesneden knoflook tot een marinade. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen (circa 2x2 cm). Leg de blokjes kip en het varkensvlees apart. Doe de helft van de marinade bij de kip en de andere helft bij het varkensvlees. Laat een nachtje afgedekt staan in de koelkast. Was de paprika’s en snijd daar stukjes van ter grootte van het vlees.Snijd de ui vervolgens ook in partjes. Neem lange satéprikkers (even in water weken want anders kunnen ze verbranden) en doe er om en om een stukje vlees, blokje paprika, stukje van het andere vlees, courgettepartje en een stukje ui op. Doe dit totdat de spiesjes vol zijn en alles op is. •Leg de spiezen op een hete bak- of grillplaat, en rooster ze al omdraaiend lekker bruin. Garneer de spiezen af met de Griekse Rode Uiensaus. Eet smakelijk!

AddThis disabled due to cookie consent.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 g hamlappen 
100 g kipfilet 
2 teentjes knoflook 
1 tl cayennepeper 
2 tl extra milde paprikapoeder 
1 t paprikapoeder 
zout 
peper
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1⁄2 rode paprika
  • 1⁄2 gele paprika
  • 1⁄2 courgette
  • 40 g Griekse Rode Uiensaus
  • 3 lange satéprikkers

Bereidingstijd

clock

20 minutes



Andere recepten met Yildriz Griekse Rode Uiensaus | Tube 535 ML